Ilość
1 PORCJA
Krok 1 : Przygotować składniki
- 2 jajka rozmiar M
- 150g jogurtu naturalnego skyr
- 40g budyniu śmietankowego w proszku (bez cukru)
- 15g erytrytolu
- 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5g oleju rzepakowego do smażenia
Dodatki:
- 50g świeżych malin
- 50g świeżych borówek
- 15g erytrytolu w pudrze
Krok 2 : Wykonanie
- Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę wraz z erytrytolem.
- Następnie dodać żółtka, jogurt i delikatnie połączyć.
- Do masy jajecznej przesiać proszek do pieczenia wraz z budyniem.
- Olejem wysmarować patelnię i smażyć na niskiej mocy kuchenki, z obu stron na rumiany kolor.
- Podawać z pudrem z erytrytolu i świeżymi owocami.
Wartości odżywcze:
Kcal 492 |B:35.2g |T:16.2g |W:83.4g