Ilość

1 PORCJA

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 2 jajka rozmiar M
  • 150g jogurtu naturalnego skyr
  • 40g budyniu śmietankowego w proszku (bez cukru)
  • 15g erytrytolu
  • 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5g oleju rzepakowego do smażenia
  • Dodatki:

  • 50g świeżych malin
  • 50g świeżych borówek
  • 15g erytrytolu w pudrze

Krok 2 : Wykonanie

  • Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę wraz z erytrytolem.
  • Następnie dodać żółtka, jogurt i delikatnie połączyć.
  • Do masy jajecznej przesiać proszek do pieczenia wraz z budyniem.
  • Olejem wysmarować patelnię i smażyć na niskiej mocy kuchenki, z obu stron na rumiany kolor.
  • Podawać z pudrem z erytrytolu i świeżymi owocami.

Wartości odżywcze:

Kcal 492 |B:35.2g |T:16.2g |W:83.4g

Zostaw komentarz