Ilość

2 PORCJE

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 100g makaronu pełnoziarnistego spaghetti (Lubella)
  • 300g mięsa mielonego z szynki
  • 200g mrożonego szpinaku
  • 200g tarkowanej młodej cukinii
  • 50ml słodkiej śmietany 12%
  • sól, pieprz ziołowy do smaku
  • 10g oleju roślinnego do smażenia

Krok 2 : Wykonanie

  • Makaron ugotować do miękkości.
  • Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
  • Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  • Dodać rozmrożony szpinak i potarkowaną cukinię, podsmażać do momentu aż warzywa odparują wodę w co najmniej połowie.
  • Na sam koniec dodać śmietankę i smażyć do momentu aż sos lekko zgęstnieje.
  • Dodać ugotowany i odcedzony makaron, i wszystko razem wymieszać.

Wartości odżywcze

DLA 2 PORCJI

Kcal 988  | B:85,49g | T:35,44g  | W:84,91g

Zostaw komentarz