Ilość
2 PORCJE
Krok 1 : Przygotować składniki
- 100g makaronu pełnoziarnistego spaghetti (Lubella)
- 300g mięsa mielonego z szynki
- 200g mrożonego szpinaku
- 200g tarkowanej młodej cukinii
- 50ml słodkiej śmietany 12%
- sól, pieprz ziołowy do smaku
- 10g oleju roślinnego do smażenia
Krok 2 : Wykonanie
- Makaron ugotować do miękkości.
- Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
- Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Dodać rozmrożony szpinak i potarkowaną cukinię, podsmażać do momentu aż warzywa odparują wodę w co najmniej połowie.
- Na sam koniec dodać śmietankę i smażyć do momentu aż sos lekko zgęstnieje.
- Dodać ugotowany i odcedzony makaron, i wszystko razem wymieszać.
Wartości odżywcze
DLA 2 PORCJI
Kcal 988 | B:85,49g | T:35,44g | W:84,91g