Ilość
2 PORCJE
Krok 1 : Przygotować składniki
Spód:
- 200g mięsa wieprzowego z szynki
- 200g piersi z kurczaka
- 200g ziemniaków
- 100g cebuli
- 100g korzenia pietruszki
- 100g czerwonej papryki
- 200g marchwi
- 4 ząbki czosnku
- 20g koncentratu pomidorowego
- 15ml słodkiej śmiatany 12%
- 1000ml wody lub bulionu
- 10g oleju roślinnego
- przyprawy do smaku: łyżka słodkiej papryki, sól, tymianek, oregano, ostra papryka
Krok 2 : Wykonanie
- Mięso pokroić w kostkę.
- W rondelku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać mięso i podsmażać przez 3 min.
- Następnie dodać warzywa pokrojone w drobną kostkę (oprócz ziemniaków), podsmażać razem z mięsem przez ok. 10 min.
- Dodać przyprawy i całość wymieszać.
- Wlać bulion lub wodę, przykryć pokrywką i gotować na niskiej mocy kuchenki, przez 40min.
- Po upływie 25min., do zupy dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietankę. Wymieszać i gotować jeszcze przez ok. 10min.
Wartości odżywcze:
DLA 1 PORCJI
KCAL 507,5 |B:8,86g |T:13,77g |W:.47,43g