Ilość
30szt.
Krok 1 : Przygotować składniki
- 2 jajka rozmiar M
- 50g oleju rzepakowego
- 25g erytrytolu
- 20 g świeżych drożdży
- 80g ciepłego mleka 1,5%
- 250g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- dodatki:
- 200g marmolady różanej
- 50g cukru pudru do oprószenia
Krok 2 : Wykonanie
- Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem, olejem, solą oraz erytrytolem.
- Następnie dodać mąkę, jajka i dokładnie zagnieść ciasto.
- Odstawić na 30min. do wyrośnięcia.
- Wyrośnięte ciasto dzielić na kawałki, podsypać odrobiną mąki i rozwałkować na cienkie placki i wycinać kawałki w kształcie trójkątów.
- Na środek trójkąta nakładać odrobinę marmolady i zawijać od szerszej strony do wąskiej, tworząc rogaliki.
- Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 12 min. (rogaliki są gotowe, kiedy staną się rumiane).
Wartości odżywcze:
dla 30szt.
KCAL 1992 | B:40,10g | T:63.20g | W:383,47g
dla 1 szt.
KCAL 66,4 | B:1,33g | T:2,10g | W:12,78g