
Ilość
4 gofry
Krok 1 : Przygotować składniki
1 jajko rozmiar M
30g maki ziemniaczanej
30g mąki ryżowej
80 ml mleka krowiego 1,5 %
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany
Dodatki:
50g sera mozarella light
4-5 plastrów salami/szynki
łyżka ketchupu
łyżka koncentratu pomidorowego
oregano
pomidor
rukola
Krok 2 :
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć w rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor
Po dodaniu dodatków:
Gofry posmarować ketchupem i koncentratem pomidorowym
Ułożyć ser, salami/szynkę i podgrzać w kuchence mikrofalowej do momentu, aż ser się rozpuści
Posypać oregano i ułożyć plasterki pomidora oraz posypać rukolą
4 GOFRY
Kcal 797, B: 40.88g, T: 42.54g, W: 61.53g