Ilość

4 gofry

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 1 jajko rozmiar M

  • 30g maki ziemniaczanej

  • 30g mąki ryżowej

  • 80 ml mleka krowiego 1,5 %

  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

  • przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany

Dodatki:

  • 50g sera mozarella light

  • 4-5 plastrów salami/szynki

  • łyżka ketchupu

  • łyżka koncentratu pomidorowego

  • oregano

  • pomidor

  • rukola

Krok 2 :

  • Wszystkie składniki wymieszać i smażyć w rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor

Po dodaniu dodatków:

  • Gofry posmarować ketchupem i koncentratem pomidorowym

  • Ułożyć ser, salami/szynkę i podgrzać w kuchence mikrofalowej do momentu, aż ser się rozpuści

  • Posypać oregano i ułożyć plasterki pomidora oraz posypać rukolą

4 GOFRY

Kcal 797, B: 40.88g, T: 42.54g, W: 61.53g

Zostaw komentarz