Ilość
2 porcje
Krok 1 : Przygotować składniki
- 8 kromki chleba tostowego graham
- 200g pieczarek
- 100g sera mozarella light
- 5g oleju roślinnego do smażenia
- 100g pomidorków kojtajlowych
- garść roszpunki lub rukoli
- 30g ketchupu Pudliszki
- sól, pieprz ziołowy
Krok 2 : Wykonanie
- Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Pod koniec smażenia, kiedy pieczarki ściemnieją i puszczą wodę – przyprawić solą oraz pieprzem ziołowym.
- Chleb ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na chleb nałożyć farsz pieczarkowy, ser w plasterkach, pomidorki przekrojone na połówki.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 8-10min.
- Po upieczeniu posypać roszpunką/rukolą i oblać ketchupem.
Wartości odżywcze
2 porcje
Kcal 936 B. 49.17g, T. 21.86g, W.132.95g
1 porcja
Kcal 468 B. 23.59g, T. 10.93g, W. 66.47g