Ilość

2 porcje

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 8 kromki chleba tostowego graham
  • 200g pieczarek
  • 100g sera mozarella light
  • 5g oleju roślinnego do smażenia
  • 100g pomidorków kojtajlowych
  • garść roszpunki lub rukoli
  • 30g ketchupu Pudliszki
  • sól, pieprz ziołowy

Krok 2 : Wykonanie

  • Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Pod koniec smażenia, kiedy pieczarki ściemnieją i puszczą wodę – przyprawić solą oraz pieprzem ziołowym.
  • Chleb ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Na chleb nałożyć farsz pieczarkowy, ser w plasterkach, pomidorki przekrojone na połówki.
  • Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 8-10min.
  • Po upieczeniu posypać roszpunką/rukolą i oblać ketchupem.

Wartości odżywcze

2 porcje
Kcal 936 B. 49.17g, T. 21.86g, W.132.95g
1 porcja
Kcal 468 B. 23.59g, T. 10.93g, W. 66.47g

Zostaw komentarz