Ilość

4 szt.

Krok 1 : Przygotować składniki

Gofry:

  • 2 jajka rozmiar M
  • 100ml skyr naturalny pitny
  • 70g mąki orkiszowej jasnej
  • sól, pieprz ziołowy do smaku

Pasta jajeczna:

  • 4 jajka rozmiar M ugotowane na twardo
  • 30g Majonezu Kieleckiego lekkiego
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek
  • rzodkiewka

Krok 2 : Wykonanie

Gofry:

  • Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
  • Do ubitej piany dodać żółtka, skyr i dokładnie połączyć.
  • Następnie przesiać mąkę, dodać sól oraz pieprz i ponownie delikatnie połączyć składniki.
  • Piec w rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor.

Pasta jajeczna:

  • Ugotowane jajka pokroić w kostkę i wymieszać z majonezem oraz szczypiorkiem.
  • Przyprawić do smaku.
  • Gotową pastę przełożyć na gofry i udekorować plasterkami rzodkiewki.

Wartości odżywcze:

DLA 4 GOFRÓW
KCAL 826 B: 50,19g T:44,32g W:51,26g
DLA 1 GOFRA
KCAL 206,25 B:12,54g T: 11,08g W:12,81g

Zostaw komentarz