Ilość

4 szt.

Krok 1 : Przygotować składniki

Spód:

  • 130ml ciepłego mleka 1,5 %
  • 5g erytrytolu
  • szczypta soli
  • 200g maki orkiszowej jasnej
  • 20ml oleju roślinnego
  • 10g suchych drożdży

Dodatki:

  • 30g zielonego pesto Sottile Gusto
  • 50g sera koziego dojrzewającego
  • 36g polędwicy sopockiej
  • 50g pomidorków kojtajlowych

Krok 2 : Wykonanie

  • W mleku dokładnie wymieszać erytrytol, sól oraz drożdże.
  • W misce wymieszać make i olej, a następnie dodać mleko z drożdżami.
  • Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto.
  • Gotowe ciasto podzielić na 4 części i formować placuszki średnicy ok.15 cm.
  • Placuszki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Każdy placuszek posmarować pesto, ułożyć plasterki sera koziego dojrzewającego, polędwicy sopockiej oraz pokrojone pomidorki koktajlowe.
  • Piec w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni(na najniższej półce piekarnika) przez ok. 5-7min.

Wartości odżywcze:

4 szt.
Kcal.1344| B.54.88g| T.60.55g| W.144.29g
1 szt.
Kcal.336| B.13.72g| T.15.13g| W.36.07g

Zostaw komentarz