Ilość

10 szt.

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 150 g skyr naturalny (1 małe op.)
  • 1 łyżka erytrytolu (10g)
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 25 g mąki ryżowej
  • 1 duże jajko rozmiar L
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej/proszku do pieczenia

Krok 2 : Wykonanie

  • Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
  • Smażymy na lekko otłuszczonej patelni (na małej mocy kuchenki, wtedy uzyskamy piękny złocisty, nieprzypalony kolor placuszków) z obu stron na rumiany kolor nakładając jedną łyżkę ciasta.
  • Ciasto ma być dość gęste i nie rozpływać się na patelni (w razie potrzeby dodać więcej mąki).
  • Podawać np. z niskosłodzonym dżemem, pudrem z erytrytolu, syropem klonowym, miodem.

Wartości odżywcze

10 szt

Kcal 365, B. 26.39g, T. 5.80g, W. 60.66g

Zostaw komentarz