Ilość

3 porcje

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 100g makaronu pełnoziarnistego
  • 500g mięsa mielonego z szynki
  • 5g oleju
  • 100g cebuli
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, przyprawa do mięsa wieprzowego, słodka papryka, oregano, zioła prowansalskie
  • 50g koncentratu pomidorowego Pudliszki
  • 50ml wody
  • 50g tartego parmezanu

Krok 2 : Wykonanie

  • Makaron ugotować do miękkości.
  • Mięso podsmażyć na oleju.razem z pokrojoną w kostkę cebulką. Przyprawić do smaku przyprawami. Dodać wodę, koncentrat, wymieszać i podsmażać razem przez ok. 7min.

  • Makaron odcedzić, dodać do mięsa razem z parmezanem- wymieszać i podawać.

Wartości odżywcze

3 porcje
Kcal 1407, B.137.31g, T.57.81g, W.80.58g

1 porcja
Kcal 469, B.45.77g, T.19.27g, W.26.86g

Zostaw komentarz