Ilość

FORMA: 24cm

Krok 1 : Przygotować składniki

Ciasto:

  • 4 jajka rozmiar M (temp.pokojowa)
  • 60g erytrytolu
  • 40g mąki kokosowej
  • 20g oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50g malin

Lukier:

  • 20ml mleka 1.5%

  • 70g erytrytolu w pudrze

Krok 2 : Wykonanie

  • Białka ubić na sztywną pianę wraz z erytrytolem, do powstania gęstej masy jak na bezy. Dodać żółtka i delikatnie połączyć.
  • Następnie dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej – wymieszać.
  • Gotową masę przenieść do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Na górę ciasta ułożyć maliny.
  • Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 25-30min.(do suchego patyczka).
  • Wystudzić ciasto w uchylonym piekarniku.
  • Po wystudzeniu oblać ciasto lukrem.

Wartości odżywcze:

CAŁE CIASTO (10 PORCJI)

Kcal 587 B. 27.14g, T. 47.42g, W. 141.23g

1 PORCJA

Kcal 58,7 B. 2,71g, T. 4,74g, W. 14,12g

Zostaw komentarz