Ilość

1 porcja (1 kanapka)

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 2 kromki chleba tostowego graham (56g)

  • 1 jajko rozmiar M

  • 20g serka śmietankowego Almette

  • 2 plastry szynki zawędzanej z Biedronki (12.5g)

  • 30g sera mozarella light

  • sałata lub rukola
  • 2 cienkie plastry pomidora

  • 4 cienkie plastry ogórka

Krok 2 :

  • Wszystko przygotowujemy na niskiej mocy kuchenki.

  • Na patelni opiekamy chleb, z obu stron.

  • Zdejmujemy chleb z patelni.
  • Na patelnie rozbijamy jajko i smażymy je jak jajecznicę (mieszając), tworząc taki kształt, jak ma chleb.- solimy jajko.

  • Kiedy jajko jest jeszcze wilgotne z górnej strony, kładziemy na nie kromkę chleba lekko dociskając, aby jajko przykleiło się do chleba. Odwracamy kromką do dołu.

  • Na jajko kładziemy ser, a obok na tej samej patelni podsmażamy plastry szynki.

  • Kiedy szynka jest podsmażona, kładziemy ją na ser. Układamy warzywa.

  • Druga kromkę smarujemy serkiem Almette i przykrywamy kanapkę.

  • Przewracamy kanapkę na drugą stronę i chwilę podgrzewamy, aby chleb się zarumienił.

Smacznego! Pyszna i syta kanapka gotowa.

Kcal 329 B: 19.93g, T:14.27g, W: 27.98g

Zostaw komentarz