
Ilość
1 porcja (1 kanapka)
Krok 1 : Przygotować składniki
2 kromki chleba tostowego graham (56g)
1 jajko rozmiar M
20g serka śmietankowego Almette
2 plastry szynki zawędzanej z Biedronki (12.5g)
30g sera mozarella light
- sałata lub rukola
2 cienkie plastry pomidora
4 cienkie plastry ogórka
Krok 2 :
Wszystko przygotowujemy na niskiej mocy kuchenki.
Na patelni opiekamy chleb, z obu stron.
- Zdejmujemy chleb z patelni.
Na patelnie rozbijamy jajko i smażymy je jak jajecznicę (mieszając), tworząc taki kształt, jak ma chleb.- solimy jajko.
Kiedy jajko jest jeszcze wilgotne z górnej strony, kładziemy na nie kromkę chleba lekko dociskając, aby jajko przykleiło się do chleba. Odwracamy kromką do dołu.
Na jajko kładziemy ser, a obok na tej samej patelni podsmażamy plastry szynki.
Kiedy szynka jest podsmażona, kładziemy ją na ser. Układamy warzywa.
Druga kromkę smarujemy serkiem Almette i przykrywamy kanapkę.
Przewracamy kanapkę na drugą stronę i chwilę podgrzewamy, aby chleb się zarumienił.
Smacznego! Pyszna i syta kanapka gotowa.
Kcal 329 B: 19.93g, T:14.27g, W: 27.98g