Ilość
2 szt.
Krok 1 : Przygotować składniki
- 250ml mleka skondensowanego niesłodzonego(Gostyńskie)
- 25g galaretki krystalicznej waniliowo-truskawkowej Dr.Oetker
- 80g gorącej wody
- 100g świeżych malin
- 12g gorzkiej czekolady 70% (2 kostki)
Krok 2 : Wykonanie
- Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie.
- Odstawić do przestygnięcia.
- Mleka skondensowane ubić na sztywną pianę i połączyć z galaretką.
- Na dno naczynia ułożyć świeże maliny, wlać połowę masy i odstawić do lodówki na min. 30 minut.
- Przed podaniem posypać tartą gorzką czekoladą.
Wartości odżywcze:
2 porcje
Kcal 459 |B:18.4g |T:21.1g |W:51.4g