Ilość

2 szt.

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 250ml mleka skondensowanego niesłodzonego(Gostyńskie)
  • 25g galaretki krystalicznej waniliowo-truskawkowej Dr.Oetker
  • 80g gorącej wody
  • 100g świeżych malin
  • 12g gorzkiej czekolady 70% (2 kostki)

Krok 2 : Wykonanie

  • Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie.
  • Odstawić do przestygnięcia.
  • Mleka skondensowane ubić na sztywną pianę i połączyć z galaretką.
  • Na dno naczynia ułożyć świeże maliny, wlać połowę masy i odstawić do lodówki na min. 30 minut.
  • Przed podaniem posypać tartą gorzką czekoladą.

Wartości odżywcze:

2 porcje
Kcal 459 |B:18.4g |T:21.1g |W:51.4g

Zostaw komentarz