Ilość

10szt. (1 PORCJA)

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 75 skyr naturalny
  • 15g erytrytolu
  • 25g suchej kaszy manny
  • 1 jajko rozmiar M
  • 5g soku z cytryny
  • skórka otarta z 1/2 małej cytryny
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej/proszku do pieczenia
  • 5g oleju do smażenia

Krok 2 : Wykonanie

  • Białko ubić na sztywną pianę.
  • Kaszę manną wymieszać z jogurtem skyr oraz sokiem i odstawić na 15min.
  • Następnie dodać żółtko, erytrytol, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
  • Na sam koniec połączyć masę z ubitym białkiem.
  • Smażymy na otłuszczonej patelni (na małej mocy kuchenki), z obu stron na rumiany kolor, nakładając jedną łyżkę ciasta.
  • Podawać oprószone pudrem z erytrytolu (10g).

Wartości odżywcze

Kcal 256 | B : 17,46g | T : 10,81g | W : 22,29g

Zostaw komentarz