Ilość
10szt. (1 PORCJA)
Krok 1 : Przygotować składniki
- 75 skyr naturalny
- 15g erytrytolu
- 25g suchej kaszy manny
- 1 jajko rozmiar M
- 5g soku z cytryny
- skórka otarta z 1/2 małej cytryny
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej/proszku do pieczenia
- 5g oleju do smażenia
Krok 2 : Wykonanie
- Białko ubić na sztywną pianę.
- Kaszę manną wymieszać z jogurtem skyr oraz sokiem i odstawić na 15min.
- Następnie dodać żółtko, erytrytol, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
- Na sam koniec połączyć masę z ubitym białkiem.
- Smażymy na otłuszczonej patelni (na małej mocy kuchenki), z obu stron na rumiany kolor, nakładając jedną łyżkę ciasta.
- Podawać oprószone pudrem z erytrytolu (10g).
Wartości odżywcze
Kcal 256 | B : 17,46g | T : 10,81g | W : 22,29g