Ilość

FORMA: 20cm x 20cm

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 4 jajka rozmiar M
  • 30g Majonezu Kieleckiego
  • 30g mąki ziemniaczanej
  • 25g mąki ryżowej
  • 50g erytrytolu
  • 2 średnie jabłka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20g gorzkiego kakao
  • 20g przyprawy do piernika

Krok 2 : Wykonanie

  • Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, aby uzyskać formę musu.
  • Żółtka wymieszać z potarkowanymi jabłkami, erytrytolem, mąkami, proszkiem do pieczaenia, kako, przyprawą do piernika oraz majonezem.
  • Do przygotowanej masy dodać ubite białka i delikatnie połączyć.
  • Masę piernikową wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (termoobieg) przez ok. 30-30min. (to tzn suchego patyczka).
  • Studzić w uchylonym piekarniku.
  • Po wystudzeniu oprószyć ciasto pudrem ze zmielonego erytrytolu i kroić na kawałki.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze:

Całe ciasto:
Kcal 900 |B: 29,59g |T:42,10g |W:159,60g

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.