Ilość

2 PORCJE (4 NALEŚNIKI)

Krok 1 : Przygotować składniki

Placek:

  • 1 jajko rozmiar M
  • 60ml wody niegazowanej
  • 60ml mleczka kokosowego (Asia Flavours)
  • 45g mąki orkiszowej jasnej
  • 5g oleju do smażenia

Farsz:

  • 250g chudego twarogu
  • 1 jajko rozmiar M
  • 1 op. budyniu kokosowego bez cukru (Winiary) – 35g
  • 40g erytrytolu
  • 15g wiórków kokosowych

Krok 2 :Wykonanie

Placek:

  • Wymieszać składniki (oprócz oleju) i smażyć na rozgrzanej patelni przesmarowanej olejem

Farsz:

  • Wszystkie składniki zblendować przy pomocy blendera ręcznego.
  • Gotowym farszem smarować placki naleśnikowe i zawijać w rulonik.
  • Gotowe naleśniki przełożyć na blachę z wyposażenia piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Piec w temp. 180 stopni, przez 15-20min. Kiedy naleśniki staną się rumiane – są gotowe.

Wartości odżywcze:

DLA 2 PORCJI (4 NALEŚNIKI)

KCAL 876 | B:68,80g | T:35,93g | W:109,94g

DLA 1 PORCJI (2 NALEŚNIKI)

KCAL 438 |  B:34,40g | T:17,96g | W:54,97g

Zostaw komentarz