Ilość
1 PORCJA
Krok 1 : Przygotować składniki
- 2 jajka rozmiar M
- 2 kromki chleba tostowego pszennego z Biedronki (60g)
- 2 plastry szynki zawędzanej z Biedronki (12.5g)
- 10g tartego parmezanu
- sól do smaku
- szczypiorek
Krok 2 :
Wykonanie :
- W kromkach chleba wyciąć szklanką otwór.
- Na rozgrzanej dużej patelni ułożyć plastry szynki, na szynkę położyć chleb z otworem, do wyciętego otworu wbić po 1 jajku, posolić.
Obok położyć krążki wyciętego chleba, aby się podpiekły.
Smażyć na niskiej mocy kuchenki po przykryciem do momentu aż jajko się zetnie (smażąc na jednej stronie uzyskamy jajko z płynnym żółtkiem, aby natomiast uzyskać całkowicie ścięte żółtko, chleb przewracamy na drugą stronę).
- Gotowe grzanki z jajkiem posypujemy parmezanem oraz szczypiorkiem i przykrywany krążkiem z chleba.
Wartości odżywcze:
Kcal 339 |B: 22.33g |T: 12.76g |W: 31.77g