Ilość

1 PORCJA

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 2 jajka rozmiar M
  • 2 kromki chleba tostowego pszennego z Biedronki (60g)
  • 2 plastry szynki zawędzanej z Biedronki (12.5g)
  • 10g tartego parmezanu
  • sól do smaku
  • szczypiorek

Krok 2 :

Wykonanie :

  • W kromkach chleba wyciąć szklanką otwór.
  • Na rozgrzanej dużej patelni ułożyć plastry szynki, na szynkę położyć chleb z otworem, do wyciętego otworu wbić po 1 jajku, posolić.
  • Obok położyć krążki wyciętego chleba, aby się podpiekły.

  • Smażyć na niskiej mocy kuchenki po przykryciem do momentu aż jajko się zetnie (smażąc na jednej stronie uzyskamy jajko z płynnym żółtkiem, aby natomiast uzyskać całkowicie ścięte żółtko, chleb przewracamy na drugą stronę).

  • Gotowe grzanki z jajkiem posypujemy parmezanem oraz szczypiorkiem i przykrywany krążkiem z chleba.

Wartości odżywcze:

Kcal 339 |B: 22.33g |T: 12.76g |W: 31.77g

Zostaw komentarz