Ilość

2 porcje

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 100 g ryżu paraboiled lub zwykły
  • 300 ml mleka 1,5 %
  • 200 ml wody
  • 1 łyżka mleka w proszku
  • 150 g skyr naturalny
  • 3-4 łyżki erytrytolu
  • dodatkowo: 30 ml mleka

Krok 2 : Wykonanie

  • Ryż ugotować do miękkości w mleku + woda.
  • Po ugotowaniu dodać skyr, mleko w proszku, erytrytol oraz 30 ml mleka i dokładnie wymieszać.
  • Jeśli deser będzie zbyt gęsty, a wolimy jednak rzadszą wersję – dolewamy więcej mleka.
  • *Świetnie smakuje ze świeżymi owocami.

Wartości odżywcze

Kcal 690 | B : 37,32g | T : 9,79g | W : 140,77g

Zostaw komentarz