Ilość

4 PORCJE (8 gofrów)

Krok 1 : Przygotować składniki

  • 300g mąki orkiszowej jasnej
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 3 banany (270g po obraniu)
  • 10g oleju roślinnego
  • 2 jajka rozmiar M
  • 100ml maślanki naturalnej
  • 20g erytrytolu

Krok 2 : Wykonanie

  • Mąkę przesiać z sodą, wymieszać z solą.
  • Widelcem rozgnieść banany, wymieszać z olejem, jajami i maślanką.
  • Do mokrych składników wsypać suche, wymieszać do połączenia.
  • Gofrownicę rozgrzać, nałożyć porcję ciasta, piec 2-4 minuty (w zależności od wielkości gofrów).
  • Odłożyć na kratkę do czasu upieczenia wszystkich gofrów.
  • Podawać z dowolnymi dodatkami.

Wartości odżywcze:

DLA 4 PORCJI (8 GOFRÓW)

Kcal 1507, B. 56,18g, T. 27,92g, W. 274,56g

DLA 1 PORCJI (2 GOFRY)

Kcal 376,75, B. 14,04g, T. 6,98g, W. 68,64g

Zostaw komentarz