2 listopada, 2020
Poruszane tematy
Najlepszy czosn-dog na świecie !
Kliknij Tutaj
SKŁADNIKI:
- 1 podłużna bułka razowa/pełnoziarnista (przepis na domową bułkę znajdziecie również w ebooku)
- 1 łyżka miękkiego masła lub 1 jajko wymieszane z 30 ml mleka
- 2 -3 ząbki czosnku
- plaster sera żółtego
- 4 plastry kiełbasy krakowskiej suchej/salami
Wykonanie: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę – wymieszać z masłem. Bułkę ponacinać na górze, tworząc tzw. kieszonki. Każdą kieszonkę posmarować masłem z czosnkiem i powkładać rozdrobnione kawałki sera i kiełbasy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.
*Zamiast masła możemy użyć jajka wymieszanego z mlekiem i czosnkiem, i tym oblać naszą bułkę przed upieczeniem.
Wartości odżywcze:
KALORIE 414 kcal
BIAŁKO 18,33 g
WĘGLOWODANY 42,28 g
TŁUSZCZE 20,86 g
Chcesz więcej przepisów?
Znajdziesz je w naszym ebooku tutaj